Twee museale Amsterdammers die met Groningse nuchterheid doortastend projecten aanpakken

Het Cultuurbureau is opgericht door Caroline Bunnig en Laura Teerling. Na 6 jaar samen te hebben gewerkt bij de Museumvereniging, waarvan 3 jaar gezamenlijk voor het Museumcongres, bundelen ze samen de krachten en gaan ze samen verder als het Cultuurbureau. Caroline zit vol enthousiasme, heeft jaren lange ervaring, een groot netwerk en veel ideeën. Laura is juist meer gestructureerd, bedachtzaam, vindingrijk en gefocust. Kortom samen vormen zij een adequaat, snel en goed team.

Caroline Bunnig heeft meer dan 30 jaar ervaring in de museumsector.  Na haar studie kunstgeschiedenis is ze gaan werken bij het Rijksmuseum, eerst als medewerker en later als hoofd van het door haar opgezette evenementen bureau. In 2000 initieerde en organiseerde zij de eerste Museumn8. Vervolgens heeft ze bij Stichting Museumkaart als projectleider het Museumweekend georganiseerd en de museum najaarsactiviteiten. In 2007 heeft ze het Museumcongres opgezet en georganiseerd, een tweedaags congres op verschillende plekken in Nederland voor ruim 600 museumproffesionals. 

Laura Teerling is na haar studie Cultural Economics and Cultural Entrepreneurship direct begonnen als projectmedewerker bij de Museumvereniging. Naast de coördinatie van de vakgroepen was zij verantwoordelijk voor verschillende projecten voor leden in binnen- en buitenland. Samen met Caroline was zij verantwoordelijk voor de edities van het Museumcongres die plaatsvonden in Maastricht, ’s-Hertogenbosch en Leeuwarden.