top of page
Twee museale Amsterdammers die met Groningse nuchterheid doortastend projecten aanpakken

Het Cultuurbureau ontwikkelt en organiseert onderscheidende evenementen en activiteiten voor de culturele sector. Gezamenlijk hebben Caroline Bunnig en Laura Teerling meer dan 30 jaar ervaring in de museumsector op het gebied van organiseren van diverse activiteiten. Hierdoor kunnen zij niet alleen de inhoudelijke bijdrage leveren aan een programma maar ook de logistiek. Tevens beschikken zij over een groot netwerk dat zij kunnen gebruiken en inzetten voor klantenwerving, opdrachten en tijdelijke versterking van een (museum)team.

Caroline Bunnig heeft meer dan 30 jaar ervaring in de museumsector.  Na haar studie kunstgeschiedenis is ze gaan werken bij het Rijksmuseum, eerst als medewerker en later als hoofd van het door haar opgezette evenementen bureau. In 2000 initieerde en organiseerde zij de eerste Museumn8. Vervolgens heeft ze bij Stichting Museumkaart als projectleider het Museumweekend georganiseerd en de museum najaarsactiviteiten. In 2007 heeft ze het Museumcongres opgezet en georganiseerd, een tweedaags congres op verschillende plekken in Nederland voor ruim 600 museumproffesionals. 

Laura Teerling is na haar studie Cultural Economics and Cultural Entrepreneurship direct begonnen als projectmedewerker bij de Museumvereniging. Naast de coördinatie van de vakgroepen was zij verantwoordelijk voor verschillende projecten voor leden in binnen- en buitenland. Samen met Caroline was zij verantwoordelijk voor de edities van het Museumcongres die plaatsvonden in Maastricht, ’s-Hertogenbosch en Leeuwarden.

bottom of page